Sałatka ze szpinakiem i pomarańczą

Przygotowanie:15 minut

Gotowanie:10 minut

Dla 4 osób

Składniki

  • 2 pomarańcze
  • 1 kg świeżego szpinaku
  • 1 biała cebula
  • 2 łyżki wiórków kokosowych
  • 3 łyżki oliwy
  • półtorej łyżki octu balsamicznego
  • sól i pieprz do smaku
  1. We wrzącej osolonej wodzie zanurz szpinak na około 10 minut
  2. W między czasie obierz pomarańcze,usuń białe włókna i podziel każdą cząstkę wzdłuż na pół.Cebulę obierz i pokrój na cienkie plasterki.
  3. Szpinak odsącz.Polej go zimną wodą i ponownie odsącz
  4. Szpinak wymieszaj z pomarańczami i cebulą w salaterce,posyp wiórkami kokosowymi
  5. Sałatkę polej sosem przygotowanym z oliwy,octu balsamicznego,soli i pieprzu.

Related posts

Leave a Comment